- smakmernorge.no
Gammel Erik Vellagret tildelt Spesialitetsmerket Norsk Mat!
Updated: May 7, 2021
I går ble Gammel Erik Vellagret tildelt Spesialitetsmerket Norsk Mat, med høyeste score for ost i Norge noensinne, 96 av 100 poeng.
GAMMEL ERIK VELLAGRET
Elvekanten Ysteri AS
Har fått tildelt Spesialitet-merket
På bakgrunn av:
Gammel Erik er en vellagret fastost av Gouda-type laget hos Elvekanten Yster på Namsskogan
Osten ystes av lokal meld med utgangspunkt i franske ysteteknikker som er videreutviklet gjennom mange års erfaring av Carlos Helguera.
Melken pasteuriseres, tilsettes løpe, koagelet skjæres og følges av mysetapping Deretter øses ostemassen over i store former og presses.
De nypressede ostene saltes og formodnes deretter i om lag ett døgn.
Etter 2-3 dager coates ostene med tre strøk og lagres deretter i minimum 10 måneder frø de er konsumferdige.
Vellagret Gammel Erik er en pen og særs smakfull ost. Den har en utsøkt duft som er lett syrlig med et hint av umami og nøtter
Smaken er rik med perfekt balanse mellom salt, syrlighet og fett. Munnfølelsen er i en klasse for seg og ettersmaken sitter lenge.
Gammel Erik er en tilnærmet perfekt ost og viser et håndverk som knapt kan gjøres bedre.
Gammel Erik er en ost i øverste liga i sin kategori og et produkt i særklasse.