Search
  • smakmernorge.no

Gammel Erik Vellagret tildelt Spesialitetsmerket Norsk Mat!

Updated: May 7

I går ble Gammel Erik Vellagret tildelt Spesialitetsmerket Norsk Mat, med høyeste score for ost i Norge noensinne, 96 av 100 poeng.



GAMMEL ERIK VELLAGRET

Elvekanten Ysteri AS


Har fått tildelt Spesialitet-merket

På bakgrunn av:


  • Gammel Erik er en vellagret fastost av Gouda-type laget hos Elvekanten Yster på Namsskogan

  • Osten ystes av lokal meld med utgangspunkt i franske ysteteknikker som er videreutviklet gjennom mange års erfaring av Carlos Helguera.

  • Melken pasteuriseres, tilsettes løpe, koagelet skjæres og følges av mysetapping Deretter øses ostemassen over i store former og presses.

  • De nypressede ostene saltes og formodnes deretter i om lag ett døgn.

  • Etter 2-3 dager coates ostene med tre strøk og lagres deretter i minimum 10 måneder frø de er konsumferdige.

  • Vellagret Gammel Erik er en pen og særs smakfull ost. Den har en utsøkt duft som er lett syrlig med et hint av umami og nøtter

  • Smaken er rik med perfekt balanse mellom salt, syrlighet og fett. Munnfølelsen er i en klasse for seg og ettersmaken sitter lenge.

  • Gammel Erik er en tilnærmet perfekt ost og viser et håndverk som knapt kan gjøres bedre.

  • Gammel Erik er en ost i øverste liga i sin kategori og et produkt i særklasse.






4 views0 comments

Recent Posts

See All